YouTuber Xavier het nieuwe gezicht van Van Passie Naar Droombaan

25 februari 2019 | Door: Casper
Xavier van passie

YouTuber Xavier is bekend van het Youtube kanaal Gewoon Doen, waar hij samen met Denzel viral is gegaan. Misschien heb je op onze socials al het één en ander voorbij zien komen van Xavier. Hij wordt namelijk één van de nieuwe gezichten van Van Passie Naar Droombaan. Deze zaterdag start het zevende seizoen en zul je hem zien op RTL4. Hoogstens tijd voor een introductie-interview.

 

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Xavier. Ik ben 25 jaar. Mijn ouders komen uit Suriname, maar ikzelf ben geboren en getogen in Amsterdam. Vroeger gingen we elk jaar naar Suriname. Ik begrijp de taal en spreek het redelijk, maar ik heb een accent en Surinamers houden er van om me uit te lachen wanneer ik de taal spreek. Daarom spreek ik het alleen met vrienden soms, maar niet met mensen uit Suriname. Dat durf ik niet.

 

Hoe kom je aan je lichte ogen?

Mijn overgrootvader komt uit Indonesië. Elke generatie is er één met lichte ogen. Deze generatie was ik het.

 

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb een hechte vriendenkring van vijf vrienden. Die ken ik allemaal minstens vijftien jaar. Daar probeer ik elke week tijd voor vrij te maken. Het lukt niet altijd, maar als ik hen zie dan spelen we FIFA, gaan we uit of voetballen we. We proberen elkaar ook te helpen met onze ambities.

Daarnaast breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn familie.

 

Kun je meer vertellen over je familie?

Ik kom uit een gezin van tien kinderen. Mijn vader heeft tien kinderen, waarvan vier samen met mijn moeder. Ik ben de vijfde.
Familie vind ik heel belangrijk. Op mijn instagram zie je ook altijd mijn neefje, het zoontje van mijn broertje. Ik ben zijn peetvader. Hij is stout, druk, kan goed dansen en kent alle liedjes van de Nederlandse hiphopscene. Kinderen zijn het mooiste wat er is. Ik word daar gelukkig van.

 

Wil je zelf kinderen?

Ja, voor mijn 30e, maar voorlopig ben ik peetoom.

 

Ben je dan religieus?

Religieus, niet echt, maar ik ben wel gedoopt. Ik ben christen, maar ik ga niet elke zondag naar de kerk. Mijn moeder zegt altijd dat je geen kerk nodig hebt om te bidden. Zo sta ik er ook in.

 

Hoe ben je gestart met media?

Na VMBO-T wist ik nog niet welke richting ik op wilde. Daarom besloot ik om naar de havo te gaan. Na de havo ben ik Media & Entertainment management gaan studeren. Daar leerde ik Denzel kennen. Ik had niet zoveel vrienden en hij was de eerste die mij overal in betrok. We hadden dezelfde interesses en dezelfde mening over vrouwen. Toen ben ik stage gaan lopen bij Spec van Ali B en heb ik Denzel gevraagd voor een item. Het klikte goed met Denzel en hij liet blijken dat hij iemand zocht om zijn YouTube-kanaal Gewoon Doen samen te presenteren.

 

En op een gegeven moment zijn jullie viral gegaan…

Ja, dat was met de vraag: Zou je vreemdgaan voor €50,-?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Doen (@gewoondoen.tv) op


 

Zou je zelf vreemdgaan voor €50,-?

Nou, 50 euro vind ik te weinig.

 

Voor welk bedrag zou je het wel doen?

In het filmpje ging het om zoenen. Voor €100.000,- zou ik wel met iemand anders zoenen.

 

Heb je nu een vriendin?

Ja, ik heb nu een vriendin.

 

Vertel..
Haar naam is Linda Slijkerman. Ik heb haar ontmoet in de Melkweg in Amsterdam. Ik was in gesprek met de toiletjuffrouw toen een vriend me riep: “Waar ben je mee bezig. Kijk naar deze dame die past goed bij je!”
En toen keek ik en dacht ik: “Wow, dat is waar”. Het eerste wat ik zei: “Wij gaan trouwen.” Heel fout, heel cliché. Het duurde ook 20 minuten, voordat ze me eindelijk haar nummer gaf. Ze deed moeilijk, maar gelukkig kreeg ze hints van haar vriendinnen om het gewoon te geven.

Daarna heb ik haar en haar vriendinnen netjes thuisgebracht en sindsdien spreek ik haar elke dag. We appten elkaar elke dag, maar in de avond voor het slapen belde ik haar wel. Dat vind ik toch persoonlijker.

 

Waar viel je op?

Ze heeft mooie ogen. Ik heb eerst getwijfeld, omdat ze jonger is. Ze is 21 jaar en ik vroeg me af of ze welk klaar was voor een vaste, stabiele relatie. Dat was ik niet op mijn 21e.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Linda Slijkerman (@lindaslijkerman) op


 

Wat is haar afkomst?

Ze is half Keniaans en half Nederlands.

 

Heb je haar ouders al ontmoet?

Ja, we gaan deze zomer met haar ouders naar Kenia. Ik heb er veel zin in. We gaan op safari, naar het strand en we gaan haar oma opzoeken.

 

Dus je hebt haar ouders goed weten in te pakken?

Nou toen ik de man van haar moeder voor het eerst ontmoette, was dat eigenlijk ongepland. Ze was alleen thuis en ik was daar stiekem. Toen we wilden vertrekken, kwam hij net binnen.
Later zijn we samen wat gaan drinken met haar moeder en vader en heb ik me netjes voorgesteld. Het was wel lastig om hen voor me te winnen. Hoe leg je een oudere generatie uit dat je inkomsten verdient met YouTube? Probeer die maar uit te leggen dat daar toekomst in zit en dat je geen nietsnut bent. Bovendien had ik toen ook mijn rijbewijs nog niet, maar gelukkig heb ik een vlotte babbel en heb ik hen kunnen inpakken.

 

Hoe heb je je vriendin dan thuisgebracht na het uitgaan?

Met de taxi.. en die heb ik ook betaald. Ik vind sowieso dat de man hoort te betalen. Niet altijd, maar zeker op een eerste date. Als ik financieel niet lekker zou zitten, zou ik iemand niet op een date vragen.
 


 

Wat vind je belangrijk in jouw relatie?

Ik vind het belangrijk dat mijn vriendin onafhankelijk is. Dat ze naast mij gewoon een eigen agenda en leven heeft.

 

Jouw agenda wordt steeds drukker. Je gaat Van Passie Naar Droombaan op RTL4 presenteren en er komt een nieuwe programma bij. Hoe voel je je daarbij?

Ja, spannend, maar zeker wel leuk. Het is een kans en ik zal die met beide handen aanpakken. Ik hoop dat ik het er goed van af zal brengen. Daar ga ik mijn best voor doen. Ik ga er voor de volle 100% voor.
Daarnaast ben ik ook nog bezig met YouTube. Als mijn enige klachten zijn dat ik het druk heb met werk dan mag ik niet klagen, want ik doe leuk werk.

 


 

Wat vindt Denzel ervan dat je gaat presenteren voor de televisie?

Hij vindt het heel leuk. Hij weet ook dat ik graag wil presenteren. Hijzelf heeft die ambitie niet en wil meer achter de schermen opereren. Bovendien gaan we er beiden op vooruit.

 

Wat kunnen we van jou verwachten in Van Passie Naar Droombaan?

Een flinke dosis energie en een heel veel enthousiasme.

 

Xavier Van Passie Naar Droombaan
 

En verder in de toekomst.. ben je daar mee bezig?

Ja en nee. Ja, want ik ben 25 en ik voel wel een druk op mijn schouders. Ik streef wel naar succes en voor mijn 30e wil ik vader worden. Dat betekent dat ik financieel goed wil zitten: een stabiele auto, een huis gekocht hebben en een spaarrekening, waar je u tegen zegt.

En nee, omdat ik tegelijkertijd met de dag leef.
 

Interessante berichten

partners