TOP 5 LUXE JACHTEN

16 augustus 2018 | Door: Casper
Superyacht A

Heb jij er ooit van gedroomd een eigen jacht te hebben? Een jacht wordt beschouwd als symbool van rijkdom en welvaart. Niet alleen de aanschaf is prijzig, maar ook voor de onderhoud wordt jaarlijks zo’n 10% van de waarde gerekend. Wisselgeld, als je behoort tot de rijksten ter wereld. Wij hebben een lijst samengesteld van de vijf meest luxe jachten ter wereld.
 

Eclipse

Dit is momenteel het duurste en twee na grootste jacht ter wereld. Het jacht is 164m lang en kost maar liefst 1.5 miljard dollar. De eigenaar is de 51 jarige Russische/Israëlische investeerder Roman Abramotvitsj. Het jacht is bijzonder extravagant uitgerust. Zo zijn er voorzieningen voor drie helikopters, heeft het drie zwembaden en zelfs een onderzeeër die 50m onderwater kan.

Eclipse jacht

Foto: YachtCharterFleet

Lengte: 164 meter
Prijs: 1.5 miljard dollar
Scheepsbouwer: Blohm + Voss
Max. snelheid: 25 knopen

 

Azzam

Azzam betekent in het Arabisch “resoluut”. Dit jacht is dan ook in bezit van Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president van de Verenigde Arabische Emiraten. Met maar liefst 180 meter is dit het grootste jacht ter wereld. Azzam is volledig uitgerust met fitnessruimte, spa, zwempad, helikopterplatform en meer en is beschikbaar voor charter.

Azzam jacht

Foto: Nauticexpo

Lengte: 180 meter
Prijs: 600 miljoen dollar
Scheepsbouwer: Lürssen
Max. snelheid: 31 knopen
 

Seven Seas

Seven Seas is in bezit van de Steven Spielberg (71) en gebouwd naar de Nederlandse scheepsbouwer Oceanco. Het jacht is 85 meter lang compleet met infinity pool. Vanuit dit zwembad kijk je zo op het riante filmscherm. Ook is het jacht berust met een helikopterplatform.

Seven Seas

Foto: YachtCharterFleet

Lengte: 85 meter
Prijs: 200 miljoen
Scheepsbouwer: Oceanco
Max. snelheid: 20 knopen
 

Al Mirqab

Al Mirqab is een van de grootste jachten ter wereld. Het superjacht is in bezit van de voormalig vice president van Qatar, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani. Met 10 suites is er genoeg ruimte voor gasten, die overigens kunnen arriveren per helikopter. Het jacht heeft ook een zwembad, cinema en meerdere jacuzzi’s.

Al Mirqab Jacht

Al Mirqab Jacht

Lengte: 133 meter
Prijs: 200 miljoen
Scheepsbouwer: Peters Schiffbau Wewelsfleth
Max. snelheid: 20 knopen
 

Yacht A

Dit superjacht is in bezit van de Russische “Self Made Biliionair” en filantroop Andrey Melnichenko (46). Ze heeft een uniek design en is geconstructureerd door Philippe Stark en ontworpen door Martin Francis. Het bijzondere van dit jacht dat ze ook een zeiljacht is, de grootste ter wereld.

Superyacht A

Foto: Superyacht Times

Superyacht A

Foto: Superyacht Times

Superyacht A

Foto: Superyacht Times

Lengte: 119 meter
Prijs: 440 miljoen
Scheepsbouwer: Blohm + Voss
Max. snelheid: 21 knopen

Interessante berichten

partners