Sydney: waarom ik hier zou kunnen wonen + mijn persoonlijke Sydney top 5

07 december 2017 | Door: Casper
Welkom in Sydney reisprogramma rtl 4 travelgoodies Anne

Als het niet zo ver weg had gelegen, was ik er misschien wel blijven wonen. Wat is Sydney een relaxte stad! En niet alleen om de gezellige ‘barbies’ (red. barbecues). Het is natuurlijk wel erg fijn dat de Ozzies daar zo goed in zijn maar Sydney heeft meer te bieden.

Wanneer je aankomt in Sydney is één ding direct heel duidelijk: ook in deze wereldstad is de typisch Australische ‘laidback lifestyle’ duidelijk voelbaar. Ondanks dat Sydney de grootste en drukste stad van Australië is, hangt er een ontspannen sfeer. De Ozzies maken zich niet zo snel druk en ‘no worries mate’ is hier niet voor niets een van de bekendste uitspraken.

Welkom in Sydney reisprogramma rtl 4 travelgoodies Anne
Natuur (and the city)

Wat ik heel bijzonder vind aan Sydney zijn de grote contrasten tussen ‘stad’ en ‘natuur’. Sydney is een moderne stad met een groot business district en fascinerende bouwwerken zoals het Opera house. Dit is samen met de Harbour bridge direct het bekendste bouwwerk van Australië. Het stikt in Sydney van de hippe koffiebarretjes en er zijn gezellige markten te vinden.
Maar daarnaast zijn er fijne stadsparken waar je uren kunt chillen. En wanneer je midden in de stad op de boot stapt, heb je na vijf minuten al het gevoel dat je langs de Costa Brava vaart. Zo groen, zo mooi, zo rustgevend. En dan heb ik het nog niet eens over de vele stranden in de omgeving.

Meestal vind ik enkele dagen in een stad lang genoeg, dan heb ik wel weer genoeg van al het beton om me heen. Maar de geplande drie dagen Sydney werden er uiteindelijk acht… do I  need to say more?

 

Bondi Beach

Een van de bekendste stranden ter wereld… Bondi beach! Het stikt er van de surfers, kunstenaars, acteurs en je vind er een gezellige boulevard. Daarnaast kennen we deze helderblauwe baai natuurlijk allemaal van de tv-serie Bondi Rescue. En ik moet toegeven; het was geen straf om die leuke strandwachten in real-life te zien.

Mocht je nog een ander strand mee willen pakken is een boottocht naar Manley beach ook een aanrader. Ondanks dat toeristen dit strand ook steeds beter weten te vinden, blijft deze spot erg populair onder de Ozzies.

 

 

Mijn persoonlijke Sydney top 5:

  1. Boottocht vanuit Sydney harbour: pak de ferry vanaf Circular Quay. Dit is de bekende haven van Sydney en vanaf hier kun je alle kanten op. De skyline vanaf het water is spectaculair.
  2. Botanische tuinen: geniet van een fijne wandeling of gooi een kleedje in het gras in dit enorme park. Tip: vanwege de ligging naast de haven kun je vanuit dit park fantastische foto’s maken van de Harbour bridge.
  3. Opera house: tenzij je naar een voorstelling gaat, heb je er niet veel te doen. Maar ik vond het zó gaaf om dit opvallende bouwwerk in het echt te zien. Zeker even een kijkje nemen!
  4. Dagje Bondi: één van de bekendste stranden ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoekje aan deze metropool.
  5. Kings cross: zin in een goede avond stappen? Neem dan eens een kijkje in Kings cross. Het barst hier van de gezellige kroegen en discotheken.

 

 

Welkom in Sydney reisprogramma rtl 4 travelgoodies Anne

Ik hoop dat je net zo gaat genieten van Sydney als ik!

 

Anne (28) is fulltime travelblogger. Ze schrijft over haar persoonlijke reiservaringen. In haar ogen draait alles om ‘sfeer’ en dat is duidelijk zichtbaar in haar blogs. Live muziek op het strand, ontmoetingen met locals, buitenlandse interieur items… ze is er gek op! Daarnaast houdt ze van actie en deinst dan ook niet terug voor een snorkeltrip of jungle trekking. Ze deelt haar avonturen graag met een vleugje sarcasme en vooral met héél veel enthousiasme.

Anne – Travelgoodies.nl

https://www.facebook.com/Travelgoodies/

https://www.instagram.com/travelgoodies.nl/

Interessante berichten

partners