Stefan Speelmeijer (14) nu al op weg naar zijn droombaan als DJ.

04 december 2018 | Door: Casper
Dj creeps stefan

Stefan Speelmeijer (14) beter bekend als DJ Creeps is al druk bezig met van zijn passie zijn droombaan te maken. Op zesjarige leeftijd wist Stefan al dat hij dj wilde worden. Muziek maakte hem altijd gelukkig. Stefan leerde heel makkelijk voor school, daarom stelde zijn ouders voor of hij niet wilde beginnen met gitaar spelen, om hem zo een uitdaging te geven (iets wat hij voor school niet echt had) maar Stefan zei: ‘’ ik wil eigenlijk Dj-en. ‘’ Dus op 8-jarige leeftijd ging hij zijn eerste dj-lessen volgen en zo is voor hem het balletje gaan rollen.

Dj Creeps is een van de jongste Dj’s in het Electronic Dance Music industry, Stefan begon op 8-jarige leeftijd lessen te nemen bij ‘’ De Mixmeester’’, in Barendrecht. Hij begon als eerst te draaien op schoolfeestjes. In 2016 begon hij te draaien door heel Nederland. In verschillende winkels, privé-feestjes, schoolfeestjes, club’s en festivals.

Stefan DJ Creeps
 

Zijn start

Stefan’s eerste keer draaien was op een schoolfeest toen hij in groep 6 zat. Hij vertelde: ‘’ Het was heel spannend om te voor het eerst te draaien. Op de basisschool was ik namelijk erg onzeker. Toen ik voor het eerst op een podium stond, was dit eigenlijk best eng. Toen ik in groep 8 zat mocht ik weer draaien op het schoolfeest, maar werkte mijn USB niet. Ik liep weg en was enorm teleurgesteld. Toen kwam de andere dj naar mij toe en zei dat ik met zijn muziek wel mocht draaien. Dat was voor mij nog spannender, want ik kende zijn muziek niet en daar moest ik mee gaan draaien. Uiteindelijk heb ik volgens die dj foutloos gedraaid en hij zei dat ik optreden moest gaan zoeken. Hij vond mij heel goed en gaf mij als advies om vlieguren te maken, zoals dj’s dat noemen. Dus na het schoolfeest ben ik begonnen met kijken. ‘’ Na het schoolfeest zag Stefan op Facebook dat een sneakerwinkel de mogelijkheid gaf om mensen te laten draaien. Eigenlijk was hij nog te jong, maar door de hulp van zijn vader heeft hij hier wel in de sneakerwinkel mogen optreden. En uiteindelijk vonden zij hem wel echt goed en is vaker in winkels gaan draaien, maar vanuit daar is hij ook begonnen met draaien op festivals, feesten enz.
 

Leukste moment

Op een jonge leeftijd heeft Stefan heel veel meegemaakt. In Nederland en in het buitenland heeft hij als DJ Creeps op verschillende evenementen mogen draaien. Stefan vertelde over zijn leukste moment: ‘’ Tot nu toe vind ik het leukste moment wel toen ik mocht draaien op het “PodiumFestival” in Ijselstein. Ik vond dit heel vet. Tijdens het festival zijn er twee grote podia. Ik moest draaien tegelijkertijd met André Hazes Jr. In het begin stond ik te draaien in een lege tent, maar op een gegeven moment kwamen er wel wat mensen ook in mijn tent. En ik dacht ik ga er gewoon voor. Toen stond aan het einde van mijn optreden heel de tent vol mee te springen. Dus ik had eigenlijk wel het publiek gejat van André Hazes Jr. en dat vond ik wel echt heel vet. Als dertienjarige jongen heeft hij al in de zomer van 2018 mogen draaien in Barcelona. Hij vertelde over dat moment: ‘’ Het was eigenlijk wel heel apart, want ik ben eigenlijk nog een klein jongetje en dan boeken zij mij gewoon voor in het buitenland. Dat voelde eigenlijk best wel raar, maar ook heel speciaal. Het was echt heel vette ervaring om op mijn lijstje te zetten.

Inmiddels is Stefan ook alweer geboekt voor het Podiumfestival in de zomer 2019 en zal hij direct voor de hoofdact mogen draaien, terwijl hij afgelopen zomer nog het feest mocht openen. Hij is dus in de line-up flink gestegen.

DJ creeps spinning
 

Stefan VS Dj Creeps

Stefan is een 14- jarige jongen die ook nog naar school moet. Het combineren van zijn school doet hij dan ook gewoon heel goed. Als hij thuiskomt van school maakt hij meteen zijn huiswerk en gaat hij leren voor zijn toetsen, want dan hij heeft ook nog altijd tijd om te dj-en en produceren. Stefan is eigenlijk een heel verlegen en bescheiden jongen. Hij vond daarom ook heel eng om uit zijn schulp te komen als hij aan het dj-en. Het was zelfs zo erg dat hij wilde stoppen, want hij kwam in de belangstelling en dat wilde hij niet. Hij vertelde: ‘’ Ik wil gewoon een normaal, onopvallende jongen zijn. Ik heb begin heb ik daar best wel meegezeten, maar uiteindelijk leer je er wel mee omgaan. Het wordt niet normaal, want het is nog steeds heel apart dat mensen denken dat is Creeps. En ik denk dan van huh, maar je leert er een beetje mee omgaan. Stefan praat op school helemaal niet over zijn dj- ervaringen, want hij wilt op school gewoon Stefan zijn en niet DJ Creeps. Zelfs toen Laidback Luke zijn filmpje ook deelde op zijn Instagram, hield hij dit voor zichzelf. Hij vertelde: ik was enorm bang voor de reacties. Jongeren zijn gewoon heel snel jaloers en op school wil ik gewoon mezelf zijn. ‘’ Stefan heeft al erkenning gehad van David Guetta, Tiësto enz.

DJ creeps Stefan
 

Zijn passie/droombaan

Stefan is iemand die echt passie heeft voor muziek en het produceren. Nu draait hij met muziek van anderen, maar hij is ook druk bezig met het produceren van zijn eigen muziek. Stefan vertelde wel: ‘’ Ik hoef er niet rijk van te worden als ik maar mijn brood er mee kan verdienen. En als dit niet lukt dan zal dit altijd mijn hobby blijven.’’ Hij ziet het zichzelf daarom ook nog heel lang doen of het nou voor geld is of als hobby.

 

Volg Stefan op:

 
new day productions stageMijn naam is Randa Boukala en ik ben 19 jaar. Ik doe de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik heb altijd wel een passie gehad voor bloggen en vindt het dan ook echt een leuke nieuwe ervaring om dit te mogen doen voor Van Passie Naar Droombaan.

Interessante berichten

partners