Sophie: ‘’Ik wilde altijd wel bekend worden.’’

19 november 2018 | Door: Casper
Sophie Ousri

Sophie Ousri (20) is een jonge meid die twee jaar geleden is begonnen met het maken van video’s op YouTube. Zij besloot om te beginnen met YouTube omdat zij zicht best wel verveelde, maar had wel de intentie van: ik wil bekend worden. Zij vertelde: ‘Ik wilde graag presenteren, maar wilde ook iets grappigs doen. Dus ik besloot gewoon mijn eerste video op te nemen en mensen vonden dit leuk. ‘Zelf had zij nooit gedacht dat haar kanaal zoveel mensen zou trekken. Sophie staat bekend als een open persoon in haar video’s en het maakt haar dan ook echt helemaal niks uit wat andere van haar denken. Sophie heeft nu een bereiken van 80.000 trouwe volgers. Haar eerste video die viraal is gegaan, was de video over Rapper Sjors die eigenlijk al een paar maanden online stond. Zij noemt het dan ook echt geluk dat zij de volgers heeft bereikt die zij nu heeft.

Naast YouTuber is Sophie ook student. Voor haar is het combineren van YouTube en school heel makkelijk, omdat zij een thuisscholing psychologie volgt. Ik heb met Sophie een interview mogen doen over haar carrière.

Borderline-persoonlijkheidsstoornis

Sophie was heel jong toen zij het gevoel van echte geluk miste. Heel lang heeft zij hier niks aangedaan, maar december 2017 besloot zij zich toch te laten opnemen in een kliniek. Zij kreeg de diagnose voor Bordeline-persoonlijkheidsstoornis. In haar periode dat zij in de kliniek zat, kwamen er wel gewoon video’s online van Sophie door haar vriendin Josefien. In februari kwam de eerste video online dat Sophie vertelde dat zij in een kliniek zat. Dit deed ze omdat ze niet geheimzinnig wilde doen en vond ze dat zij dit juist niet voor haar zelf moest houden, omdat er nog steeds weleens ‘Taboes’ voor zijn. Sophie vertelde: “ik ben wel opgegroeid in een omgeving dat er veel meer mensen waren die liepen met een mentale stoornis. Voor mij is het ook nooit raar geweest. Toen ik die video opnam, zat ik er gewoon doorheen. I kon wel weer mijn vrienden een berichtje sturen met het is weer zo ver, maar ik wilde gewoon praten en niet meteen een reactie ontvangen. Ik wilde het gewoon even kwijt. Ik wilde niet dat ze zouden denken ‘oh daar heb je haar weer.’ En ook niet de reactie wilde horen die ik altijd kreeg. “Sophie kreeg eigenlijk allemaal maar positieve reacties op haar video’s over haar Borderline Stoornis. Zij kreeg mails en berichten van mensen die zich in Sophie’s verhaal kon terugzien en dat waren dan niet alleen jongeren, maar ook volwassen die haar mailtjes stuurde en aan gaf dat haar video hen heeft geholpen ook hulp te zoeken. Sophie die zag een periode gewoon niet veel betekenis in school, maar YouTube deed ze met veel plezier, waardoor ze dit kon blijven doen.

Sophie Ousri Shawn Mendes

Instagram: @SophieOusri

 

Haar fans

Sophie vindt het heel leuk dat zij trouwe kijkers heeft. Daarom besloot ze ook gewoon haar eigen meetings te organiseren met andere YouTubers, maar ook alleen. Zij vertelde: “ik vind de interactie met kijkers het leukste wat er is. Ik ben zelf heel lang gehad dat ik naar concerten ging en dat ik het leuk vond om artiesten te ontmoeten. En als je ziet hoe blij mensen kunnen worden, ook al reageer je alleen op hun reactie. Ik wil niet dat het voor hun onmogelijk lijkt, want wij zijn ook gewoon mensen. Als je de interactie blijft hebben, lijkt het niet onmogelijk. Aan hen heb je eigenlijk soort van je carrière te danken.” Sophie merkt wel dat zij heel vaak wordt herkend. Zij vindt het heel leuk als haar kijkers naar haar toe komen voor een foto, maar soms zijn er kijkers die dit niet doen en maar blijven kijken, drie keer langslopen of foto’s maken en dit vindt zij minder fijn.

Haar favoriete video

Sophie maakt heel veel diverse video’s zoals grappige video’s, vlogs, parodies, maar ook serieuze. Wel was ik benieuwd op welke video zij het trotste op is. Sophie vertelde: Het Tinderlied met Jeroen van Holland. Ik had al eerder een parodie opgenomen met Jeroen van Holland en Simon de Wit die vind ik ook heel leuk, maar wij wilden gewoon weer iets doen. Er zat heel veel werk achter en ik heb dan de tekst geschreven en wij hebben dan een paar keer samengezeten. Simon heeft dan het nummer nagemaakt. Voor we echt klaar waren met alles, waren we alweer twee maanden verder. Ik vond het concept dat ik daarvoor heb gemaakt ook gewoon enorm leuk. Dat ik heel lang op Tinder heb gezeten en met allemaal rare openingszinnen die bij elkaar pasten. En dat het dan ook zo een leuke video is geworden, maakt het denk ik de reden dat ik daar het trotste op ben.

Sophie Ousri Jeroen

Instagram: @SophieOusri

 

Haar Passie/Droombaan

Sophie maakt met veel plezier haar video’s. Zo vindt zij het bedenken van video’s, het proces allemaal leuk. Bij elke video vindt ze altijd iets anders wel leuker dan het andere. Ik was heel benieuwd of die ook echt haar passie kon noemen. Zij vertelde: ‘’Nee, ik denk niet dat ik dit echt meer mijn passie kan noemen. Zo begon het vroeger wel. Ik ben begonnen met het vloggen van schoolreisjes, ik vond het gewoon heel leuk om voor de lol filmpjes te maken in windows movie maker met vrienden, maar het is niet dat ik heb dat ik echt filmmaker wil worden en ik ben ook echt niet super goed met editen. Als ik soms bij andere YouTubers zie. Ik heb ook geen lampen en grote camera. Ik zet gewoon mijn vlogcamera aan en tijdens het editen ga ik een beetje knippen en plakken. Dus ik wil mezelf niet echt met passie een filmmaker wil noemen. ‘’ Sophie wilt heel graag groter worden en dat ze uiteindelijk ook kan presenteren. Misschien op tv of dat ik een boek wil schrijven. Of dat ze ergens een vaste serie heeft en dat het niet alleen bij haar kanaal blijft. Ze hoopt dat ze nog op lang op haar YouTube kanaal door kan gaan, maar haar ultieme droombaan is presenteren.

new day productions stageMijn naam is Randa Boukala en ik ben 19 jaar. Ik doe de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik heb altijd wel een passie gehad voor bloggen en vindt het dan ook echt een leuke nieuwe ervaring om dit te mogen doen voor Van Passie Naar Droombaan.

Interessante berichten

partners