Soloreiziger Carmen – ‘Welkom In’

09 januari 2018 | Door: Casper
welkom in blog Australië carmen clarijs

‘Alleen reizen’ wordt steeds populairder. Volgens MMGY Global zegt maar liefst 1 op de 4 mensen alleen op reis te willen in 2018. Onze nieuwe reisblogger Carmen reist al enkele jaren alleen. Vanaf deze week neemt ze jou mee op reis in haar blogs en deelt ze reistips en de allermooiste kiekjes. Vandaag stelt ze zich voor!

Kun je jezelf voorstellen? 

Ik ben Carmen, 26 jaar en al zolang ik me kan herinneren gefascineerd door reizen. Zodra ik wist wat emigreren betekende, wilde ik emigreren. Nederland was te klein! Inmiddels weet ik dat vaak en ver op reis gaan misschien nog wel mooier is dan verhuizen naar het buitenland. Een uitwisseling van enkele maanden naar de Verenigde Staten was voor mij een droom die uitkwam. Daarna volgde een stageperiode van een halfjaar in Maleisië en momenteel reis ik voor langere tijd door Australië. In de toekomst hoop ik mijn reizen, een passie voor schrijven en fotografie meer te kunnen combineren.

Wat vind je het allerleukst aan reizen? 

De vrijheid en de afwisseling. Geen enkel land en geen enkele stad is hetzelfde. Ik vind onderweg zijn heel fijn en ik voel me thuis in grote wereldsteden. Maar uiteraard zeg ik ook geen “nee” tegen een prachtig bountyeiland met een mooie zonsondergang!

Hoe is jouw reislust ontstaan?

Grappig genoeg niet met verre reizen, want die maakte ik als jong meisje niet. Met vakanties binnen Europa ontstond wel de liefde voor het inpakken, het voorbereiden, weggaan en in het vliegtuig stappen. Ondertussen raakte ik gefascineerd door alles wat ver weg was en was ik zelfs jaloers op mensen die verre reizen maakten. Dat wilde ik ook! Ik zou bijna zeggen dat mijn reislust is aangeboren.

Welke ervaring is je het meest bijgebleven?

Genoeg bijzondere ervaringen, maar als ik moet kiezen dan wordt het toch New York. Die stad bezoeken was een wens die na meer dan tien jaar uitkwam. Over de Brooklyn Bridge lopen en de skyline van Manhattan zien vind ik nog steeds overweldigend mooi. Ik ben een stedenmens en New York is voor mij de ultieme stad. Het biedt voor iedereen wel iets interessants, er is altijd leven en tegelijkertijd kun je heel erg jezelf zijn.

carmen clarijs blog New York welkom in

 

Welke bestemmingen staan er nog in jouw top 5?

Als ik een top 5 moet kiezen wordt het:

  1. Rusland
  2. Cuba
  3. Argentinië
  4. Brazilië
  5. Israel

 

Heb je reistips of handige apps die je gebruikt als solo reiziger?

Ja, neem vooral niet teveel mee! Uiteindelijk maakt het niet uit of je twee weken of twee jaar weggaat: wat je meeneemt is hetzelfde. Als je iets vergeet is het vrijwel altijd te koop. Verder: doe vooral wat jíj graag wilt. Onder reizigers bestaat vaak een “moeten” complex, “je moet dit gezien hebben” of “je moet dat gedaan hebben”. Uiteindelijk draait het er om wat jou interesseert, reizen is geen competitie.

Een handige app die ik kan aanraden is onder andere Skyscanner. Het geeft je een compleet overzicht van vrijwel alle airlines. Je kunt selecteren op onder meer prijs of het aantal keer overstappen. Wanneer je niet weet waar je heen wilt kun je zelfs zoeken op “overal” om te zien waar de voordeligste vluchten heen gaan.

Ook Tripadvisor is ideaal: objectieve reviews van vrijwel alle accommodaties ter wereld. Fijn om te weten waar je terecht komt en of dat wat voor jou is!

Verder ben ik ook een grootgebruiker van taxidienst Uber geworden. Uiteraard voordeliger dan een reguliere taxi maar in mijn ervaring ook betrouwbaar en makkelijk. Met Uber kun je net iets eenvoudiger (en vaak comfortabeler) naar je bestemming dan wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

carmen welkom in blogger

 

Ben je benieuwd naar Carmen‘s reisverhalen? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Facebook: @welkomin.tv

Instagram: @welkomin.tv

Instagram: @CarmenClarijs

www.welkomin.tv

 

Interessante berichten

partners