Rein van Duivenboden’s droombaan

05 februari 2018 | Door: Casper
Rein van passie naar droombaan

Rein van Duivenboden is nog maar 19 jaar en heeft nu al ontzettend veel leuke dingen meegemaakt. Rein is bekend van de boyband Mainstreet en nu opkomend als acteur in de film Hartbeat en in de serie De Spa op SBS6. Hij kwam al op jonge leeftijd erachter wat zijn passie is. Geïnspireerd door de film High School Musical, wist Rein dat hij wilde zingen en acteren. Omdat ik benieuwd ben hoe het bij hem is gegaan besloot ik met hem een interview te doen. 

Mainstreet

Mainstreet Rein droombaan

© Instagram Mainstreet

Rein kreeg zijn bekendheid door de boyband Mainstreet. Hij deed op jonge leeftijd auditie voor The Voice Kids en leerde zo zijn bandleden kennen. Tijdens de auditie dag klikte het meteen en toen zij erachter kwamen dat zij allemaal niet door waren, besloten ze na een tijdje om samen een band op te richten. In Nederland waren er nog geen boybands en zo ontstond het idee om dit samen te doen. Ze deden mee met het Junior Song Festival 2012 en behaalden de derde plaats in de finale. De jongens zelf hadden nooit verwacht dat het zo voor ze zou uitpakken. Na bijna 5 jaar samengewerkt te hebben, kregen de jongens andere interesses en ging ieder zijn eigen weg. Zo kreeg Rein kreeg tijdens zijn tijd in Mainstreet de hoofdrol rol aangeboden in de film Hartbeat.                                                                                                                                                                        

 

Hartbeat

© Warner Bros

Tijdens zijn tijd in de boyband werd Rein op auditie gevraagd voor de film Hartbeat. Hij had tot dan toe geen enkele ervaring als acteur, maar besloot het toch te proberen. Gelukkig maar, want na zijn auditie, werd hem de hoofdrol in de film aangeboden. Hij maakte hierdoor kennis met het acteer vak en tijdens de opnames van Hartbeat, besefte hij weer hoe leuk hij dit vond. Hij bedacht toen dat het acteren hem echt gelukkig maakt en dat hij dit voor de rest van zijn leven wilt doen.
De enige ervaring die hij had was de musicallessen die hij op een jonge leeftijd had gevolgd. Voor hem was dit de eerste keer en deed hij wat voor hem goed voelde. En met groot succes. Door de film hartbeat werd hij echt verliefd op het vak en wilt hij nu dit voor de rest van zijn leven doen. Toen de film uitkwam, kon Rein rekenen op een hoop positieve reacties van zijn fans. De film werd goed ontvangen door het publiek en zijn optreden viel ook in de smaak bij andere acteurs. Voor hem was dit fantastisch nieuws, want als beginnend acteur ben je natuurlijk wel nerveus wanneer je voor de eerste keer op het grote doek verschijnt. Hij vertelt:

” Ik was nog nooit zo zenuwachtig geweest voor iets, maar na de première en gehoord te hebben dat mensen het echt leuk vonden was voor het voor mij een fijn moment.”

Trouwe fans

Op zeer jonge leeftijd werd hij bekend door Mainstreet. In de tijd van Mainstreet werd hij heel vaak herkend op straat. Hij had veel trouwe fans die het enorm leuk vonden om hem hem tegen te komen. Rein vertelt:

 ‘’ Als de fans mij tegenkwamen begonnen ze te gillen als. In het begin vond ik dit heel raar. Ik had altijd in gedachte ik ben gewoon Rein, hoezo herken je mij en wil je met mij op de foto’’.

© RTL

Voor hem was dit toch heel erg wennen. Rein merkte toen pas echt dat hij geen privacy meer had. Zelfs als hij thuis was, kwamen er mensen voor zijn deur staan om met hem op de foto te gaan. Op een gegeven moment besefte hij dat dit nu eenmaal erbij hoort wanneer je bekend bent. Natuurlijk is hij zijn fans heel erg dankbaar, want zonder hen had hij nooit de dingen kunnen doen die hij nu doet. Zo vertelde hij:

”het mooiste moment dat ik ooit heb gehad met een fan is, denk ik wel de keer met All you need is love. Sanne had leukemie en is inmiddels helaas overleden, maar ik vond het wel een heel mooi moment. Voor haar was dit gewoon heel mooi en hoe blij wij haar hebben kunnen maken met ons muziek en voor haar die dag te mogen zingen is gewoon onvergetelijk. Ze was zo blij en dat maakt het voor ons ook een prachtig moment”.

 Passie

Het kiezen tussen acteren en zingen vindt hij heel moeilijk, maar als hij toch moet kiezen, kiest hij toch wel voor het acteren. Hij vindt het de grootste uitdaging om in iemands huid te kruipen en zo zijn personage zelf kleur te kunnen geven. Dat vindt hij toch wel een van de mooiste dingen van zijn vak.
Wel zou hij het nog hartstikke leuk vinden om in de toekomst ook wat met muziek te doen.

Zijn droom

Rein heeft al enorm veel leuks achter de rug. Zo was hij onderdeel van een van de grootste boyband van Nederland en heeft hij geacteerd in een film én een serie. Maar zoals ieder ander, heeft hij nog steeds veel op zijn to-do lijstje staan. Zijn grootste droom is om in een Amerikaanse film te spelen. Maar als hij het lokaal zou houden, dan zou hij graag nog eens in een kostuumfilm of in een oorlogsfilm willen spelen. Rein heeft door het acteren echt zijn droombaan gevonden! 

new day productions stageDeze blog is geschreven door onze stagiaire: Randa. Met haar passie voor schrijven en het creëren van spraakmakende content volgt Randa de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum. Elke maandag om 16:00 zullen we een cup-a-soup-momentje hebben, waarin je even tijd kan maken voor jezelf  om op social media te scrollen (ook als je op kantoor zit) en iets van toegevoegde waarde kan vinden! Dit is haar derde blog voor Van Passie Naar Droombaan.


 

new day productions stageMijn naam is Randa Boukala en ik ben 19 jaar. Ik doe de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik heb altijd wel een passie gehad voor bloggen en vindt het dan ook echt een leuke nieuwe ervaring om dit te mogen doen voor Van Passie Naar Droombaan.

Interessante berichten

partners