Van Passie Naar Droombaan met Nelson en Elle

08 maart 2019 | Door: New Day Productions
nelson en ella

“ Beiden willen we over 20 jaar volledig financieel onafhankelijk zijn. Voor ons betekent dat dat
we zouden kunnen stoppen met werken als we dat zouden willen.”

Nelson (30) en Elle (31) leerden elkaar kennen via Tinder en zijn nu een jaar samen. Beiden hebben ze hun baan opgezegd om samen de wereld over  te reizen en te werken aan hun blog (Elle) en boek (Nelson).
 

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Elle. Ik heb fiscaal recht gestudeerd en voor mijn sabbatical werkte ik als belastingadviseur bij een accountantskantoor. Nu heb ik een financieel blog op www.FinancElle.nl.
Een jaar geleden leerden mijn vriend Nelson en ik elkaar kennen. Hij komt uit Portugal en is 5,5 jaar geleden naar Nederland gekomen. Daar werkte hij als ingenieur bij Philips. Nu schrijft hij een Fantasy boek.
 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Via Tinder. We hadden al snel onze eerste date, waarop hij Portugees voor me kookte. We kwamen er meteen achter dat we dezelfde dingen in het leven leuk vinden en enorm veel overeenkomsten hebben.
 


 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een wereldreis te maken?

Sinds het begin zijn we heel open naar elkaar toe over onze dromen en doelen. Ik vertelde Nelson dat samen een grote reis maken me geweldig leek. ‘Oké, mij ook’ was zijn antwoord! De winter kwam dichterbij en toen hebben we onze banen opgezegd.
 

Hoe verdelen jullie de kosten?

We doen alles 50/50. Nelson is verantwoordelijk voor de financiële administratie. Hij houdt alles bij in een Excel sheet. We hebben geen gezamenlijke bankrekening, maar betalen met zijn prepaid creditcard en elke maand maak ik geld naar hem over.
 

Kun je meer vertellen over jullie reis?

We willen een anderhalf jaar reizen en daar samen max. 50.000 euro aan kwijt zijn. We zijn begonnen met een rondreis van twee weken in Japan. Daar verbleven we in hostels. De mensen zijn zo aardig, zo beleefd en zo georganiseerd. Vervolgens zijn we doorgevlogen naar Nieuw-Zeeland, waar we nu tweeënhalve maand zitten. We hebben een basic campervan gekocht en combineren het kamperen met “house sitten”. Dat betekent dat je op iemands huis en huisdieren past en eventueel de tuin doet terwijl zij op vakantie zijn. Op die manier verblijven we gratis op de mooiste en authentieke plekjes. We vinden dat echt helemaal geweldig. Je ervaart de cultuur en voelt hoe het is om hier te wonen. De mensen hier zijn open en vriendelijk. Ze vertrouwen ons alles toe. Dat zijn echt de fijne ervaringen. Nieuw Zeeland heeft natuurlijk prachtig natuur, maar voor ons zijn de ervaringen met mensen het bijzonderst.
Over een paar weken vertrekken we naar Australië. Ook willen we graag rondreizen in Amerika.
 
Nelson Ella
 

Wat is jouw passie?

Op reis heb ik echt gemerkt dat ik het allerliefst mensen help bij hun persoonlijke financiën. In Nederland was ik al mijn blog FinancElle gestart. Daar geef ik mensen tips, ideeën en motivatie. Sinds eind 2018 is FinancElle ook officieel een onderneming en onlangs ben ik gestart met een financieel coachingstraject. Dat is een open online coaching voor mensen met een vast inkomen die toch aan het einde van de maand geen geld overhouden of gewoonweg overzicht missen. Met het traject geef ik inzicht in financiële zaken en creëer ik overzicht, zodat je controle hebt over je financiën en kunt bouwen aan een gezonde financiële toekomst. Ik heb het traject al trial gestart bij twee mensen en dat gaat super goed. Ik vind het geweldig om te doen.
 


 

Heb je een aantal tips voor de lezer?

Mijn allergrootste tip is altijd: balans. Bepaal voor jezelf wat echt belangrijk voor je is, zowel in het heden als in de toekomst. Kies ervoor om daarop te focussen. Het zal vaak blijken dat ervaringen belangrijker zijn dan spullen. Creëer overzicht in je financiën en stel duidelijke financiële doelen, zowel op de korte als lange termijn.

Het bedrag van je woonlasten zou ik proberen te houden op max. 35% van je netto maandinkomen. Probeer minimaal 25% van je maandelijkse netto-inkomen te sparen. Dit kan erg lastig zijn. Ik zie het in mijn omgeving in Amsterdam (waar de woonlasten hoog zijn), maar er zijn altijd mogelijkheden. Als je 50% uitgeeft aan je woonlasten dan is het lastiger om te bouwen aan de toekomst.

Bepaal dus wat echt belangrijk is. Focus je daarop en maak voor jezelf een plan. Wat moet je ervoor doen en wat moet je ervoor laten. Wees concreet, zoek uit wat voor jou werkt en ga ervoor.
 


 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Beiden willen we over 20 jaar volledig financieel onafhankelijk zijn. Voor ons betekent dat dat we zouden kunnen stoppenmet werken, als we dat zouden willen.

We willen graag een huis kopen en zo gelukkig blijven als we nu zijn! Nelson schrijft een Fantasy boek, dus als je nog een uitgever kent… Het boek uitgeven zou geweldig zijn!

Ikzelf wil met mijn passie en inzicht in financiële zaken steeds meer mensen helpen hun financiën op orde te hebben. Dat maakt een gelukkiger mens.

 

Interessante berichten