Zhou Qunfei (38) – 9 miljard euro

16 augustus 2018 | Door: Casper
Zhou Qunfei rijkste vrouw ter wereld

Zhou Qunfei is eigenaar van Lens Technology. Het kan goed zijn dat je dit leest op een scherm dat gemaakt is door dit bedrijf. Lens Technology levert touchscreens aan o.a. Tesla, Apple, Samsung en Huawei. Zhou zwemt in het geld, maar dat is niet altijd zo geweest.
 
iphone scherm
 

Een nederig begin

Zhou is geboren in een arm gezin in China. Haar vader, voormalig soldaat raakte blind en verloor een vinger toen Zhou nog een baby was. Toch wist hij zijn gezin te onderhouden door te werken als vakman. Haar moeder stierf toen Zhou vijf jaar was.

 

Fabrieksmedewerker Zhou

Foto: ID Fabriek


 

Hoe Zhou rijk is geworden

Op haar zestiende verliet Zhou de middelbare school om te werken in een lensfabriek. Voor nog geen 150 euro per maand werkte ze als fabrieksmedewerker en stuurde ze maandelijks geld naar haar familie. Ze promoveerde tot manager, maar droomde van een eigen bedrijf. Ze nam avondlessen in Accounting en na een aantal jaar sparen, had ze in 1993 genoeg gespaard om haar eigen bedrijf te starten. Samen met haar broers/zussen en neven/nichten leefde en werkte ze in een driekamerappartement om horlogeglazen te maken. Tien jaar later had ze 1000 werknemers in dienst.

Rijkste vrouw ter wereld

Foto: Lens Technology

 

Een belangrijk moment voor haar bedrijf volgde toen ze een aanbod kreeg van Motorola. Ze had nog weinig flexibiliteit in de financiën van haar bedrijf, maar wilde toch dat de deal door ging en besloot haar huis en andere bezittingen te verkopen.

Vandaag de dag is het bedrijf 11 miljard euro waard en heeft ze meer dan 82.000 mensen in dienst, volgens Forbes.
 

Lijfspreuk

Voor een teambuilding nam ze 20 managers mee om de Dawei gebergte te beklimmen (1250m). Een aantal managers wilde halverwege stoppen, maar ze stond erop dat iedereen doorging.

“Zonder doorzettingsvermogen, zul je nooit slagen”

, vertelde ze haar team.

Lees ook: 5 “Self-Made” miljardairs

Interessante berichten

partners