Robert Kuok (91) – 15 miljard euro

16 augustus 2018 | Door: Casper
Robert Kuok

Robert Kuok is de rijkste persoon in Maleisië. Zijn vader emigreerde van China naar Maleisië, waar Robert werd geboren. Hij leerde Chinees, Engels en Japans. Deze talenkennis hielp hem in zijn carrière.

Hij werd vermogend door te handelen in suiker. De winst wist hij goed te investeren in de hotelindustrie en vastgoed. In 1971 bouwde hij de eerste Shangri-La Hotel in Singapore. Twee jaar later was hij in bezit van Pacific Carriers Ltd.

Robert Kuok

Foto: Bloomberg

Deze succes komt wel met een prijs. Robert is vader van acht kinderen, maar zag zijn oudste vijf kinderen nauwelijks opgroeien. Hij was altijd aan het reizen en werkte elke dag tot 1 uur ’s nachts.

“I think many people were cleverer than me. However, their night life was more messy. The next day, they would fall asleep at their desks. I did not fall asleep, so my horse ran faster.”

, vertelt hij in een interview op China Central Television (CCTV) .

Zijn moeder, Zheng is zijn grootste inspiratiebron. Robert’s ondernemersgeest werd al op vroege leeftijd door zijn moeder opgemerkt. Ze wist dat hij succesvol zou worden, maar was bang dat hij onverantwoordelijk zou worden. Zheng herinnerde Robert altijd nederig te zijn en de minder bedeelden te helpen.

Lees ook: Vijf “Self-Made” miljardairs

Interessante berichten

partners