BLOG #1 Voor het eerst karten bij GameCity!

27 februari 2019 | Door: Casper
Met Lydia en Nienke

Afgelopen weekend ben ik dan eindelijk voor het eerst mee geweest met een teamuitje van New Day Media & Productions. Ik had al veel verhalen gehoord over deze teamuitjes en deze keer kon ik dan een keer mee. We zijn naar GameCity geweest. Samen met Nienke Helthuis zijn we gereden naar Zoetermeer, waar we vervolgens zijn gaan karten en lasergamen.

We begonnen bij het karten, ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar was er wel heel erg nieuwsgierig. Ik heb het altijd al wel een keer willen doen. We kregen eerst een uitleg over de basisregels en signalen + hoe het werkt, de algemene dingetjes. Eerst gingen alle dames tegen elkaar racen. We kregen een helm en bescherming voor in de nek. Na de uitleg wil je wel echt goede bescherming hebben… Eén voor een gingen we de baan op. Ik was de gina als laatste de baan op. Eerst was het wel even wennen. Ik vloog namelijk al de eerste ronde uit de bocht wat echt ideaal was, maar werd er al snel uitgehaald, zodat ik weer rustig kon doorrijden.

van passie naar droombaan karten

Het karten zelf is wel heel gaaf, je voelt je voor 16 rondes wel echt even Max Verstappen. Ook als het je lukt om iemand in te halen geeft dat wel een kleine overwinning. Ook al telt dat niet per se mee bij je eindscore. Zo ben ik erachter gekomen dat ze echt alleen kijken naar je snelste ronde, dus niet je gemiddelde of wie als eerste een aantal rondes heeft gehad. Uiteindelijk ben ik derde geëindigd na 16 rondes racen voor mijn leven. Ik was zo blij en enthousiast. Bij het karten zelf merk je dat het nog best zwaar kan zijn. De dag daarna had ik namelijk nog best last aan mijn rechterarm en schouder en merkte dat ik last had aan mijn rug omdat iemand tegen me aan had gebotst vanachter, fijn gevoel was dat.

Met Lydia en Nienke

Daarna zijn we gaan lasergamen. Iedereen kreeg een soort schild aan met de naam van een superheld en een lasergun.

Aan het eind hebben we een lopend buffet gehad met saté, frites en salade. Over de gehele dag heb ik video’s en vlogs gemaakt. De vlog laat een beetje zien hoe de dag was verlopen. Ik durfde niet te filmen tijdens het lasergamen om schade te voorkomen voor mij en mijn teamgenoten. Als laatste hebben we nog met elkaar in de speelhal zelf games gedaan en zijn we naar huis gegaan.

Het karten vond ik zelf echt wel heel gaaf! Over dat onderdeel heb ik vlog gemaakt.

Lijkt het jou ook gaaf om te karten? Binnenkort geven we met GameCity “karten voor vier personen” weg!


Emma Zielhuis

Mijn naam is Emma. Op dit moment ben ik stagiair mediamanagement bij New Day Media & Productions. Verder woon ik in Rotterdam en doe ik de opleiding mediamanagement op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Interessante berichten

partners