Moeder-en ondernemerschap | Flawlash

24 oktober 2017 | Door: Casper

Een blog van: Flawlash.

Het starten van een eigen onderneming gaat niet zonder slag of stoot. Het is een keuze waar vele afwegingen aan voorafgaan. Helemaal wanneer je dit wilt combineren met moederschap.
Ben je moeder en twijfel je aan het opzetten van een eigen onderneming? Of heb je een eigen onderneming en twijfel je eraan om aan kinderen te beginnen? Is het eigenlijk mogelijk om het moederschap te combineren met het ondernemerschap?
Flawlash gelooft in beauty from the heart en het volgen van je dromen. Is het ook jouw droom om een eigen onderneming op te zetten?  Let’s get inspired! Lees je mee?

Ondernemende moeders

Girlbosses, mombosses, business babes, social media staat er vol mee. Ondernemende vrouwen die moeiteloos alles lijken te kunnen combineren. Een interessante job, een eigen zaak, een druk sociaal leven en ook nog tijd voor de gym. En meer dan eens combineren deze vrouwen dit alles ook nog eens met het moederschap.  Het klinkt haast te perfect en bijna onmogelijk, dus onthoud vooral:

No one’s life is as perfect as their instagram feed

Onze ervaring met het opzetten van een eigen onderneming is namelijk ietsje minder perfect. Want het opzetten van een eigen onderneming is namelijk vooral knetter hard werken, prioriteiten stellen, weinig vrije tijd en heel weinig slapen 😉

Maar dat het moederschap best te combineren valt met het ondernemerschap is absoluut wel waar.

Het ondernemerschap, waarom wel?

Je hebt besloten om je droom achterna te gaan en al je passie te stoppen in het opzetten van je eigen onderneming. Maar waarom zou je dit doen?

  • Eigen baas: Iets op je eigen manier kunnen doen, is voor veel mensen een droom. Geen baas meer boven je en het ontwikkelen en uitdragen van je eigen visie kan heel veel voldoening geven.
  • Uitdaging/persoonlijke ontwikkeling; Een eigen onderneming is een hoe dan ook een uitdaging. Het vraagt veel van je persoonlijke ontwikkeling en je zult je vaardigheden eigen moeten maken die je misschien nog niet helemaal beheerst.
  • Zelf de toekomst bepalen: Als werknemer wordt je toekomst grotendeels bepaald door anderen. Met een eigen onderneming heb je dit meer zelf in de hand.
  • Vrijheid: de vrijheid om je eigen tijd in te delen is vaak een belangrijke overweging om te starten met een eigen onderneming.

Tips

Het ondernemerschap gaat niet over rozen en je gaat absoluut te maken krijgen met tegenslagen. Neem voordat je in het diepe springt eerst eens een kijkje op de website van de kvk .

Onze tips:

  • Zorg voor een startkapitaal en een buffer voor onverwachte situaties.
  • Schrijf een goed ondernemingsplan en financieel plan, hiermee kun je de grootste risico’s uitsluiten.
  • Zorg ervoor dat je verdienmodel helder is. Zelfstandig ondernemen is ‘leuk’, maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat er geld verdiend gaat worden.
  • Hou zakelijk en prive gescheiden, maar zorg er wel voor dat je partner wel begrijpt wat je doet. Het werk als zelfstandige is nooit ‘klaar’.
  • Levenservaring, mensenkennis en werkervaring spelen een belangrijke rol in succesvol ondernemen. Hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met stress en tegenslagen en waar je prioriteiten liggen, het speelt allemaal mee. Bedenk goed of je over de juiste kwaliteiten beschikt en of de timing ‘right’ is. Tien jaar geleden bijvoorbeeld, had ik zeker de wens om voor mezelf te beginnen, maar zou het me niet zijn gelukt.

Be a goal digger!

Heb je net als Miss Flawlash de droom om een eigen onderneming te starten?
Check dan vooral even onze site 😉
https://www.flawlash.nl

 

Interessante berichten

partners