Daniëlle Cathari: van student naar een fashiondesigner

26 februari 2018 | Door: Casper
Danielle Cathari Kendal Jenner

De 22-jarige Daniëlle Cathari was als jonge studente al een bijzondere verschijning door haar verknipte Adidas trainingspakken. Door het plaatsen van foto’s op Instagram werden haar trainingspakken opgepakt door het VFiles en mocht zij haar eerste collectie presenteren op het New York Fashion Week. 

Nadat Daniëlle haar eerste collectie presenteerde op het New York Fashionweek werd zij ontdekt door het Duitse sportmerk. Zo kreeg zij via Instagram een berichtje van Adidas en nodigde zij haar uit op het hoofdkantoor in Duitsland. Vanuit daar kwam het allemaal samen voor de jonge designer.

Samenwerken met model Kendall Jenner

Als dat allemaal al niet genoeg was, koppelde Adidas haar aan een van de ambassadeurs: Kendall Jenner, werd het gezicht van haar kledinglijn. Tussen Kendall en Daniëlle ontwikkelde de relatie snel tot een echt partnerschap. Ze hebben gelijke creatieve visies, waardoor Danielle en Kendall het snel goed met elkaar konden vinden. Het werk voelde nooit als werk voor de jonge ontwerpster. Voor haar was het net praten over waar zij beide van houden, in dit geval mode!

Danielle Cathari Adidas droombaan

Daniëlle Cathari en Kendall Jenner | Rex Shutterstock

Release kledinglijn

28 februari komt haar eerste kledinglijn voor Adidas echt uit! Een droom voor elke modestudent. Voordat de kledinglijn uitgebracht zal worden, deelde de jonge Daniëlle al enkele foto’s van de collectie en van haar samenwerking met Kendall. Vanaf 28 februari kan je in Amerika, Parijs en London de collectie dan echt kopen. Wanneer het in Nederland te koop is, is nog niet duidelijk.

Adidas Originals door Daniëlle Cathari New York Fashion Week 2018 | Rex Shutterstock

Meer foto’s van de collectie zie je op de Instagrampagina van Danielle en uiteraard op de website van Adidas.

Meer zien van de collectie van de Nederlandse Danielle Cathari, bekijk het op de website van Adidas.


 

new day productions stageMijn naam is Randa Boukala en ik ben 19 jaar. Ik doe de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik heb altijd wel een passie gehad voor bloggen en vindt het dan ook echt een leuke nieuwe ervaring om dit te mogen doen voor Van Passie Naar Droombaan.

Interessante berichten

partners