Backpacker Anne (travelgoodies.nl) gaat bloggen voor ‘Welkom In’!

27 november 2017 | Door: Casper
travelgoodies Anne blogger backpacker welkom in RTL 4

Anne (28) is fulltime travelblogger. Ze schrijft over haar persoonlijke reiservaringen. In haar ogen draait alles om ‘sfeer’ en dat is duidelijk zichtbaar in haar blogs. Live muziek op het strand, ontmoetingen met locals, buitenlandse interieur items… ze is er gek op! Daarnaast houdt ze van actie en deinst dan ook niet terug voor een snorkeltrip of jungle trekking. Ze deelt haar avonturen graag met een vleugje sarcasme en vooral met héél veel enthousiasme.

Anne – Travelgoodies.nl

https://www.facebook.com/Travelgoodies/
https://www.instagram.com/travelgoodies.nl/

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Anne (28) en ik ben fulltime lifestyle- en travelblogger (Travelgoodies.nl). Mijn liefde voor reizen begon al toen ik als klein meisje met mijn ouders naar Italië op vakantie ging. Toen ik op mijn 18e voor mijn studie toerisme een half jaar naar Spanje vertrok, ging er een wereld voor me open (letterlijk en figuurlijk). Na terugkomst kreeg ik een serieuze baan bij een bank maar ik realiseerde me al snel dat ik daar niet gelukkig van ging worden. Ik had het avontuur in het buitenland eenmaal geproefd en wilde méér. Ik heb mijn baan opgezegd en ben samen met mijn beste vriendin een jaar gaan backpacken. Daarna hebben er nog vele reizen gevolgd en heb ik van reizen mijn werk kunnen maken. Ik ben op veel bestemmingen in Australië, Zuid-Oost Azië en natuurlijk Europa geweest. Begin volgend jaar staat er een trip naar Zuid-Amerika op de planning.

Wat vind je het allerleukst aan reizen?

Hier hoef ik niet lang over na te denken: de vrijheid! Het gevoel dat je kunt gaan en staan waar je wilt is voor mij onbetaalbaar. Het zorgt er voor dat je in het moment gaat leven. Daarnaast vind ik het heel tof dat je onderweg zo veel verschillende mensen tegen komt. Backpackers onder elkaar maken gemakkelijk contact en zijn open-minded. Maar ook gesprekken met ‘locals’ kunnen je veel nieuwe inzichten geven. ”Travel is more then the seeing of sights, it’s a permanent change in the ideas of living.”

Welke ervaring is je het meest bijgebleven?

Mijn reis door Myanmar in 2016. Ik had al aardig wat landen gezien in Zuid-oost Azië zoals Thailand, Laos en de Filippijnen. Na enige twijfel besloot ik samen met mijn vriend om de laatste weken van onze 3-maandse reis in Myanmar door te brengen. Dit is één van de beste keuzes in mijn leven geweest. Wat is het een bijzonder land! Zo mooi, zo puur. Myanmar is lange tijd niet toegankelijk geweest voor toeristen en daardoor heeft het zijn authenticiteit behouden.
De zonsopkomst in Bagan zal ik nooit vergeten. We kwamen om 3.30 uur met de nachtbus aan en gingen met wat andere backpackers gelijk op pad om de wereldberoemde zonsopkomst te bekijken. We zaten met z’n vijven op één van de vele tempels en genoten van het adembenemende uitzicht. Magisch!

Welke bestemmingen staan er nog in jouw top 5?

1. Peru 2. Nepal 3. IJsland 4. Colombia 5. Nieuw Zeeland

 

Meer weten over Anne en haar reizen? Volg ons dan op Facebook. Vanaf december plaatsen wij de eerste reisblog.

 

 

Interessante berichten

partners