Australië – Oostkust : dit mag je niet missen!

12 januari 2018 | Door: Casper
Whitsundays travelgoodies welkom in

De populairste route van Australië is de oostkust. En dan heb ik het over het deel tussen Melbourne en Cairns. Naast een aantal leuke steden vind je er fantastische kustwegen, natuurgebieden en (surf)stranden. De route is ruim 3800 km lang en er zijn een aantal spots die je absoluut niet mag missen. Laten we in het zuiden beginnen.

 

Melbourne Welkom In TravelgoodiesMelbourne

Melbourne is zo’n stad waar je je direct thuis voelt. Ik ben er niet voor niets twee maanden blijven hangen. Qua sfeer deed het me een beetje denken aan Haarlem; een leuke stad met een gemoedelijke sfeer. Ik vond de wijk St. Kilda het leukst om te verblijven. Deze backpackersbuurt ligt aan de kust en je vindt er een bruisende boulevard met gezellige kroegjes en restaurantjes. Door middel van de goede tramverbindingen sta je binnen tien minuten in het hart van Melbourne.

 

Great Ocean Road

Wanneer je in Melbourne bent, mag een trip naar de wereldberoemde Great Ocean Road niet ontbreken. De Great Ocean Road is 243km lang en ligt ten noorden van de stad. Er worden veel dag-tours georganiseerd maar als je de tijd hebt zou ik er zeker een dag of drie voor uittrekken. Huur een auto en probeer niet te veel te plannen; go with the flow. Neem een picknickmand mee en laat je verrassen door fantastische uitzichtpunten. Oh ja en probeer zoveel mogelijk zonsopkomsten en zonsondergangen mee te pakken want die zijn adembenemend. Bij het eindpunt van de Great Ocean Road vind je de ‘Twelve Apostles’. Inmiddels zijn er nog maar acht over maar het uitzicht is er niet minder om.

great ocean road welkom in travel goodies

 

Byron Bay / Surfers Paradise

De Australische oostkust typeert zich door een relaxte sfeer. Er zijn zo ontzettend veel leuke plaatsen waar je je prima een paar dagen kunt vermaken. Overdag lekker surfen/zonnen en ’s avonds op pad met (vakantie)vrienden. Persoonlijk vond ik deze plaatsen wel erg toeristisch, het deed me een beetje aan de Spaanse Costa’s denken. Maar ik vond het een aangename afwisseling tijdens de trip.

 

Whitsundays

In één woord: wauw! Dit vond ik verreweg het hoogtepunt van de Australische oostkust. Deze eilandengroep bestaat uit 74 eilandjes en middenin vind je het Great Barrier Reef. Hierdoor kun je bijna overal spectaculair duiken en snorkelen. De eilandjes hebben allemaal smetteloos witte stranden omringd door kraakhelder water. Het bekendste strand is Whitehaven Beach en dit strand werd niet voor niets door Tripadviser uitgeroepen tot het mooiste strand van Australië.

Vanuit de kustplaats ‘Airlie Beach’ worden veel boottochten aangeboden. Wij hebben gekozen voor een driedaagse trip waarbij we met ca. 20 mensen op een zeilboot sliepen. Dat is nog eens leuk wakker worden…

 

Fraser Island Travelgoodies Welkom in

 

Frasers Island

Op dit eiland kreeg ik een echt Tarzan en Jane gevoel. Met een lengte van 123 km is Fraser Island het groostste zand eiland ter wereld. Met een enorme jeep scheurden we over de eindeloze stranden. Na een oud scheepswrak bewonderd te hebben, vervolgden we onze route het binnenland in. Over hobbelige wegen dwars door de bush-bush reden we richting Lake Mckenzie, één van de vele meren op het eiland. De perfecte plek voor een picknick en een duik in het kraakheldere water. Op Fraser Island is de kans groot dat je dingo’s, koala beertjes en zelfs dolfijnen spot.

 

Tot slot

Er zijn nog veel meer toffe plekken te vinden aan de Australische oostkust maar dit waren voor mij de hoogtepunten. Naast Sydney natuurlijk maar daar heb ik een aparte blog over geschreven.

 

 

Ben jij ook in Australië geweest? En wat vond jij de tofste plek? Laat het weten in een reactie.

 

 

 

Whitsundays travelgoodies welkom inAnne (28) is fulltime travelblogger. Ze schrijft over haar persoonlijke reiservaringen. In haar ogen draait alles om ‘sfeer’ en dat is duidelijk zichtbaar in haar blogs. Live muziek op het strand, ontmoetingen met locals, buitenlandse interieur items… ze is er gek op! Daarnaast houdt ze van actie en deinst dan ook niet terug voor een snorkeltrip of jungle trekking. Ze deelt haar avonturen graag met een vleugje sarcasme en vooral met héél veel enthousiasme.

Anne – Travelgoodies.nl
Facebook: Travelgoodies
Instagram: @Travelgoodies
Facebook: Welkomin.tv
Instagram: @Welkomin.tv
www.welkomin.tv

Interessante berichten

partners