5 tips om jouw droombaan te vinden

15 januari 2018 | Door: Casper

new day productions stage

 

Sinds vorige maand hebben we een stagiaire: Randa. Met haar passie voor schrijven en het creëren van spraakmakende content volgt Randa de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum. Elke maandag om 16:00 zullen we een cup-a-soup-momentje hebben, waarin je even tijd kan maken voor jezelf  om op social media te scrollen (ook als je op kantoor zit) en iets van toegevoegde waarde kan vinden! Dit is haar eerste blog voor Van Passie Naar Droombaan.

 

 

 

Wat ga je doen na je studie? Een vraag die elke student vast en zeker hoort. Of misschien werk je voor een bedrijf en doe je helemaal niet waar je gelukkig van wordt. Je zou liever iets anders willen doen, maar weet eigenlijk niet wat. Het ontdekken van wat je wilt, is bij iedereen anders. Sommigen weten al op jonge leeftijd wat ze willen worden. Maar wat als je dat niet weet? Wij geven jouw tips die jou kunnen helpen met het vinden van jouw droombaan.

 

1. Ontdek je passie en sterktes

Ontdek wat jouw passie is. Je kan pas echt jouw droombaan vinden, als je weet waar jij het gelukkigste van wordt. Vraag jezelf af waar jouw vaardigheden, kennis en expertise zitten. Iets waar je goed in bent, is vaak iets wat je graag doet of ooit hebt gedaan. Je hebt er daardoor veel tijd aanbesteedt om er beter in te worden. Zo ontdek je waar jouw passie echt ligt en dat is de basis om achter jouw droombaan te komen.

2. Doe ervaring op

Nadat je eindelijk weet waar jouw passies en sterkte ligt, is het handig om ervaring op te doen. Wat is je uiteindelijke doel? Wil je voor iemand werken of wil je graag iets voor jezelf beginnen. Ontdek dat doormiddel van werkervaring. Loop stage voor verschillende soorten bedrijven: groot en klein en probeer zoveel mogelijk te leren van de mensen om je heen.

3. LinkedIn

Je kan gebruik maken van LinkedIn. Deel wat je leuk vindt op jouw profiel. Vraag mensen om tips. Deel al je vaardigheden, kennis en je passie in een bericht. Mensen weten daardoor waar jouw passie echt ligt en zij kunnen jouw helpen met het vinden van jouw droom. Contact zoeken met anderen en ontvangen van tips kan jou echt helpen om te vinden wat jij zoekt.

4. Doe research naar verschillende bedrijven

Doe research naar het bedrijf waar je wilt solliciteren. Dit kun je online doen, maar je kunt ook via mensen om je heen informatie winnen. Probeer ook tijden de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk te ontdekken. Je weet pas echt of je droombaan bij een bedrijf zit als je precies weet waar het bedrijf voor staat. Beschrijf voor jezelf ook waarom jij daar zou willen werken. Dus niet alleen, omdat het je wel leuk lijkt. Kom met concrete redenen waarom dit jouw droombaan zou kunnen zijn.

5. Neem de tijd en geniet van het proces

Onthoud dat het vinden van je droombaan geen Drive-In of afhaal om de hoek is. Je moet er tijd aan besteden. Het kan wel maanden of misschien zelfs jaren duren voor je je droombaan echt vindt. Het gaat tenslotte om jouw droombaan. Iets waar je de meeste uren van je leven aan spendeert. En dan nog: neem het jezelf niet kwalijk als je niet direct weet wat je met de rest van je leven wilt doen. Doe ervaring op en geniet van het proces en weet dat elke stap je uiteindelijke dichterbij zal brengen. Wees nuchter, je zit niet vast voor de rest van je leven vast aan de een keuze, want je droombaan is je droombaan… totdat je een nieuwe droombaan voor ogen hebt.

 
Ben je benieuwd naar meer blogs? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

www.vanpassienaardroombaan.tv

 

Interessante berichten

partners