Bradley Braafhart’s droombaan

26 maart 2018 | Door: New Day Productions

Bradley BraafhartYouTuber Bradley Braafhart is op 22-jarige leeftijd al enorm groot succes bij de jongeren. Bradley keek als 11-jarig jongetje zelf ook veel YouTube en wilde dit zelf ook graag doen, maar durfde hij dit niet zo. Bradley was heel erg bang voor de reacties en in Nederland was dit toen nog niet zo populair. Tot zijn twee vriendinnen die al aan YouTubekanaal hadden hem aanspoorde het gewoon te proberen. En met goed succes. Bradley heeft al enorm veel trouwe fans. En doet al 5 jaar mee met de grote YouTube trend.

Bradley is in 2013 begonnen met zijn YouTube-kanaal. En in een korte tijd had hij al wat volgers. Hij werd heel erg geholpen door zijn vriendinnen en had al wat volgers op social media. En toen hij een echte start had gemaakt, had hij al snel door dat hij dit super leuk vond. Dit was zijn manier om mensen te entertainen. En doet dit nu ook al 5 jaar.

Het editen van content

Toen Bradley wat jonger was, maakte hij met zijn vrienden vaak gekke sketches. Doordat wist hij al een beetje hoe hij moest bewerken. Voor de grap ging hij bewerken met windows movie maker, maar kwam er snel al achter dat hij een beter programma nodig had. Dit kwam doordat hij ook naar andere YouTubers keek. Hiervoor heeft hij ook dingen aangeschaft om de kwaliteit van zijn video’s omhoog te krikken. Zo was zijn eerste investering een Macbook. Voor de omgang was dit makkelijker.

Zijn groei en kijkers 

Toen Bradley wat jonger was, deed hij aan musicals. Hierdoor had hij al een kleine fanbase. Toen hij zijn filmpjes dan op YouTube ging zetten, kreeg hij veel hulp van de mensen in zijn omgeving. Voor hem was het heel makkelijk om een begin te maken, omdat hij al wat mensen kende in de YouTube community. Met samenwerking met andere YouTubers die in die community zaten, had hij in de eerste paar maanden al bijna 2000 abonnBradley Braafhartees. Bradley heeft al heel wat trouwe kijkers. Door zijn trouwe kijkers wordt hij op sociale plekken weleens herkend. Soms heeft hij ook weleens kijkers die het spannend vinden om het te ontmoeten. Hij vindt het juist hartstikke leuk als er kijkers naar hem toe stappen om even een praatje te maken en met hem de foto te gaan. Bradley vindt het daarom ook heel erg leuk dat er meetings worden georganiseerd als de DYTG. Zo kan hij zijn kijkers in het echt ontmoeten en dat vindt hij zelf enorm leuk.

Zijn studie en baan

Bradley heeft het erg druk. Hij studeert nog, maar probeert ook elke week een video voor zijn kijkers te plaatsen. Heel erg veel plannen is het dan voor de 22-jarige YouTuber. De opleiding dat hij volgt is de Pabo. Het combineren van zijn studie en het hebben van YouTubekanaal kost heel veel werk. De eerste twee jaar van zijn opleiding was hij met zijn YouTubekanaal. In het begin was dit wel wat makkelijker, maar hoe langer hij er mee bezig was, ging hij toch beter over nadenken hoe hij zichzelf op internet wilt neerzetten. Hij was voor YouTube en school 50/50 bezig en heeft hij hierdoor een achterstand gelopen op school. Hij doet wat langer over zijn opleiding, maar vindt het nu als persoon niet zo erg. Hij wilt kunnen doen wat hij leuk vindt om te doen. En op deze manier kan hij dit goed combineren.

Door zijn kanaal

Bradley Braafhart Coke TVBradley heeft leuke dingen kunnen doen door zijn YouTubekanaal. Hij heeft samen mogen werken met Coca-Cola. Samen met zijn vrienden en YouTube collega’s Gerenzo, Marije en Jeroen heeft hij leuke dingen mogen doen voor het kanaal CokeTV. Voor Bradley was dit echt een ervaring om nooit te vergeten. Door CoolBox heeft Bradley veel dingen van zijn bucketlist weg kunnen krassen. Helaas komt aan alle mooie dingen een eind en hebben de jonge YouTubers afscheid moeten nemen van Coke TV. Bradley vond dit heel jammer, maar begreep de keuze van Coca-Cola. Zelf zou hij het hartstikke leuk vinden om nog meer van zulke dingen te doen.

 

Zijn droombaan en passie

Bradley heeft echt een passie in wat hij doet, maar weet niet of hij dit nog heel lang zal doen. Hij vindt het nu hartstikke leuk, maar weet niet wat de toekomst hem zal brengen. Een keuze maken in het willen werken in het onderwijs of echt de media vindt hij moeilijk. Hij zou heel graag zich dieper willen verdiepen in de media, maar weet dat dit heel moeilijk kan zijn. Hij zegt: ‘’ Nu zal ik zeggen dat ik 5 jaar lang nog video’s maak voor mijn kanaal, maar ik weet niet hoe het allemaal zal gaan lopen.’’ Wat zijn ultieme droombaan is, dat weet hij nog niet. Hij ziet zichzelf niet tot zijn 65ste hetzelfde doen. Hij wilt graag dingen creëren met een leuke groep mensen en dat hij een bepaald doelgroep kan amuseren en dat hij daar gewoon zijn baan van kan maken. Hij vertelde: ‘’ Iets zoals op Zapp lijkt mij heel leuk om te doen. Een combinatie maken van Youtube en kinderen.’’

Meer zien van Bradley Braafhart? Kijk dan op zijn YouTube-kanaal.

Bradley Braafhart

 

new day productions stageDeze blog is geschreven door onze stagiaire: Randa. Met haar passie voor schrijven en het creëren van spraakmakende content volgt Randa de opleiding Media Redactie op het Grafisch Lyceum. Dit is haar vierde blog voor Van Passie Naar Droombaan.

 

 

 

 

 

 

Interessante berichten